Maak je niet dik, Voeding, Leefstijl & Positieve Coaching

Irene Kuperis-Noordberger, leefstijlcoach, gewichtsconsulente, slaapcoach en stresscouncelor & mental coach


 gewichtsconsulente

slaapcoaching

stresscounselor

leefstijlcoach

Over mij

Mijn naam is Irene Kuperis-Noordberger, gediplomeerd gewichtsconsulente, leefstijlcoach & ervaringsdeskundige in afvallen en voeding. Óók ik heb in het verleden verschillende diëten geprobeerd, shakes gebruikt en pillen geslikt. Maar ik viel helaas steeds weer terug in mijn oude patroon zodra het dieet was afgelopen, met als gevolg dat ik snel snel weer op mijn oude gewicht was of zelfs meer. Het welbekende jo-jo effect was geboren. Ik was 20 kilo zwaarder dan dat ik nu weeg en was het zat om te worstelen met mijn gewicht!!

Over mij

Mijn naam is Irene Kuperis-Noordberger, gediplomeerd gewichtsconsulente, leefstijlcoach & ervaringsdeskundige in afvallen en voeding. Óók ik heb in het verleden verschillende diëten geprobeerd, shakes gebruikt en pillen geslikt. Maar viel steeds weer terug in mijn oude patroon, waardoor ik snel weer op mijn oude gewicht was of zelfs meer,
het welbekende jojo-effect. Ik was
20 kilo zwaarder dan dat ik nu weeg. En was het zat om te worstelen met mijn gewicht!!

Mijn blogs!

Hoeveel soorten suiker zijn er?

suiker

December 05, 20222 min read

Suikers: hoeveel soorten suiker zijn er en wat doet dit met je lichaam?
Suiker is een enkelvoudige koolhydraat, die op meerdere manieren wordt gebruikt nl:
- voor energie of
- opslag als zetmeel of
- omgezet in vet.

Suiker is dus een brandstof, zonder deze brandstof kunnen we niet functioneren. Het zorgt ervoor dat we kunnen nadenken en bewegen. Maar ongemerkt krijgen we teveel suiker binnen en wordt het dus opgeslagen als vet, wat uiteindelijk kan leiden tot overbelasting van je alvleesklier, overgewicht en diabetes type 2.

Weet jij hoeveel soorten benamingen er zijn voor suiker???
Nee, hieronder kun je aantal benamingen vinden. Daarnaast zijn er ook nog tal van schuilnamen.

Een ezelsbruggetje:
. Alle woorden die eindigen op ose (glucose, fructose, dextrose).
- Alles wat eindigt op 'stroop, 'siroop, 'honing of 'nectar.
- En uiteraard alle termen waarin 'suiker' expliciet wordt genoemd.

Maar wat doet suiker met je lichaam?
Suiker zorgt er voor dat hersenen dopamine afgeven. Dit is een stofje dat je een gevoel van beloning geeft.
. Daarnaast zorgt suiker voor een piek in je bloedsuikerspiegel, die weer naar beneden moet worden gebracht door het hormoon insuline. Dit hormoon wordt ook wel het vetopslaghormoon genoemd. Als dit hormoon te veel en te vaak in actie moet komen, dan wordt er vet opgeslagen in je lichaam. Suiker betekent dus vetopslag. Insuline is overigens ook de belangrijkste factor die bijdraagt aan veroudering.
. Suiker kan leiden tot disbalans in je darmflora en zo leiden tot overgroei van candida, een gist in je darmflora. Dit zorgt voor ondermijning van je immuunsysteem.
. Veel suiker verhoogt het risico op borstkanker, darmkanker en hart- en vaatziekten.
. Teveel zoetigheid ontregelt je honger- en verzadigingsgevoel (Leptine en ghreline hormoon).

Het helpt ook om de etiketten van een product te lezen. Mijn advies is bijvoorbeeld twee verschillende verpakkingen van een bepaald product te pakken. En dan te kijken naar het staatje met de koolhydraten en de vergelijking maken tussen de suikers op de verpakkingen. Het wordt tegenwoordig in alle producten gebruikt, omdat het een smaakmaker is wat uiteindelijk goed verkoopt. Maar op veel etiketten staan schuilnamen, staat er teveel abracadabra op de verpakking laat het dan links liggen en koop het niet. Je lichaam zal je uiteindelijk dankbaar zijn!!!

blog author image

Irene

Mijn naam is Irene Kuperis-Noordberger, gediplomeerd gewichtsconsulente, leefstijlcoach & ervaringsdeskundige in afvallen en voeding.

Back to Blog

Voedingsweekmenu's op maat

Voor wie makkelijk aan gezonde en lekkere recepten wil komen.

Kies dan voor mijn voedingsweekmenu's

Wat zeggen mijn klanten?

Ben je benieuwd naar mijn succesverhalen?

Natuurlijk kun je het van mij aannemen, maar het is natuurlijk veel beter om te horen wat mijn klanten te zeggen hebben! Nadat ik tientallen mensen heb geholpen om blij met hun lijf te worden heb ik daar uiteraard mooie recensies aan overgehouden! Schroom niet om even een kijkje te nemen. Misschien word jij wel mijn volgende succesverhaal!

Je kunt me vinden op👇
0648275255