Maak je niet dik, Voeding, Leefstijl & Positieve Coaching

Irene Kuperis-Noordberger, leefstijlcoach, gewichtsconsulente, slaapcoach en stresscouncelor & mental coach


 gewichtsconsulente

slaapcoaching

stresscounselor

leefstijlcoach

Over mij

Mijn naam is Irene Kuperis-Noordberger, gediplomeerd gewichtsconsulente, leefstijlcoach & ervaringsdeskundige in afvallen en voeding. Óók ik heb in het verleden verschillende diëten geprobeerd, shakes gebruikt en pillen geslikt. Maar ik viel helaas steeds weer terug in mijn oude patroon zodra het dieet was afgelopen, met als gevolg dat ik snel snel weer op mijn oude gewicht was of zelfs meer. Het welbekende jo-jo effect was geboren. Ik was 20 kilo zwaarder dan dat ik nu weeg en was het zat om te worstelen met mijn gewicht!!

Over mij

Mijn naam is Irene Kuperis-Noordberger, gediplomeerd gewichtsconsulente, leefstijlcoach & ervaringsdeskundige in afvallen en voeding. Óók ik heb in het verleden verschillende diëten geprobeerd, shakes gebruikt en pillen geslikt. Maar viel steeds weer terug in mijn oude patroon, waardoor ik snel weer op mijn oude gewicht was of zelfs meer,
het welbekende jojo-effect. Ik was
20 kilo zwaarder dan dat ik nu weeg. En was het zat om te worstelen met mijn gewicht!!

Mijn blogs!

100 biljoen bacteriën

Darmen

December 05, 20222 min read

Hoe meer hoe beter!!! We hebben ongeveer 100 biljoen bacteriën in onze darmen. Dat zijn 10 keer zoveel bacteriën als cellen in je lichaam. De samenstelling van bacteriën in je lichaam heet: microbioom.
Deze bacteriën wegen ongeveer 1-2 kilo.

Maar wist je dat 1 op de 4 mensen heeft een microcbioom met te weinig verschillende bacteriën. En een defect microbioom is gekoppeld aan belangrijke levenstijlziekten, zoals diabetes, artritis en astma.

Bacteriën produceren onder andere vitamines en hormoonachtige stoffen. Ze reguleren je stofwisseling en immuunsysteem.

De goede versus de slechte.

De goede bacteriën:
- Breken je voedsel af en verteren het, maken vitale vitamines aan zoals foliumzuur, biotine, vitamine B12 en vitamine K.
Reguleren het metabolisme, zoals bloedsuiker, cholesterol en het verbranden van vet.- Zwakken ontstekingen in de damwand af. Houden het immuunsysteem in evenwicht, zodat je allergieën en auto-immuunziekten voorkomt. En maken signaalstoffen aan voor de hersenen die je stemming verbeteren.

De slechte bacteriën:
-Kunnen maaggassen produceren en een opgeblazen gevoel veroorzaken. Daarnaast kunnen ze je ziek maken met diarree, waardoor je geen belangrijke vitamines en mineralen opneemt. Tevens verminderen ze je vermogen om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Halen extra energie uit je voeding, zodat je aankomt, ze verhogen je risico op allergie en auto-immuunziekten. En als laatste een hele belangrijke, ze verhogen het risico op verdriet, depressie en emotionele eetbuien.

Wat is goede voeding voor onze darmbacteriën?
Voedingsmiddelen met FOS trekken als beste een van de belangrijkste darmbacteriën aan: de Akkermansia muciniphila. Deze beschermt ons tegen obesitas, ontstekingen en diabetes type 2 door je stofwisseling aan te passen. Hoe meer je van deze darmbacterie hebt, hoe makkelijker het afvallen wordt. Dit geld in het bijzonder voor buikvet!!!

Welke voeding past hier het beste bij?
Cichorei, knoflook, prei, aardperen, uien, asperges, tarwe, rogge, andijvi en banaan.

Bronvermelding: BodyMind kies voor gezonde darmen.

blog author image

Irene

Mijn naam is Irene Kuperis-Noordberger, gediplomeerd gewichtsconsulente, leefstijlcoach & ervaringsdeskundige in afvallen en voeding.

Back to Blog

Voedingsweekmenu's op maat

Voor wie makkelijk aan gezonde en lekkere recepten wil komen.

Kies dan voor mijn voedingsweekmenu's

Wat zeggen mijn klanten?

Ben je benieuwd naar mijn succesverhalen?

Natuurlijk kun je het van mij aannemen, maar het is natuurlijk veel beter om te horen wat mijn klanten te zeggen hebben! Nadat ik tientallen mensen heb geholpen om blij met hun lijf te worden heb ik daar uiteraard mooie recensies aan overgehouden! Schroom niet om even een kijkje te nemen. Misschien word jij wel mijn volgende succesverhaal!

Je kunt me vinden op👇
0648275255